Diyanet-Sen’den Başkan Başdeğirmen’e teşekkür

Diyanet-Sen Şube Başkanı Osman Akçil ve yönetim kurulu üyeleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e makamında nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Akçil, “Belediyemizin teşkilatımıza, camilerimize, Kur’an Kurslarımıza yapmış olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz” derken, Başkan Başdeğirmen, “Camilerimizi en temiz bir şekilde ibadete açık tutabilmemiz gerekmektedir. Bu anlayış, düşünce ve maneviyatla yapılanları takip etmekteyiz ve yapmaktayız” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının 1993 yılından buyana 1-7 Ekim tarihleri arasını Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak ihdas ettiğini kaydeden Diyanet-Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, bu hafta içerisinde istişare toplantıları gerçekleştirildiğini söyledi. Akçil, “Belediyemizin teşkilatımıza, camilerimize, Kur’an Kurslarımıza yapmış olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Camilerin güzelliğinin hepimizin iftihar vesilesi olduğunu dile getiren Akçil, “Bizlerde bu noktada sizlerin sağlamış olduğu desteğe katkıya da teşekkür ediyoruz. Daha iyi noktaya gelmesi için de istişarelerimizi devam ettireceğiz. Ulu Camii’de başlatmış olduğunuz tuvalet ve şadırvan çalışmalarınız inşallah kısa zamanda neticelenir. Daha sonra da Kavaklı, Mimar Sinan Camiinin çevre düzenlemesi, tadilatı gündeme gelecek. Bunlar önemi. Bunlar her ne kadar belediyenin öncelikli sorumluluğu altında değilse bile buralar Isparta’nın bir değeri. Belediye, vilayet, müftülük, bu yapıların hizmetkârı olarak din görevlileri olarak da bizler üzerimize düşeni fazlasıyla yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Vermiş olduğunuz destekten dolayı tekrar teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, amacın bu haftayla ilgili farkındalığın ortaya konulabilmesi olduğunu dile getirdi. Başkan Başdeğirmen, “Camiler bizim Yüce Rabbimizin evleri. Bunların kıymetini bilerek yaşıyoruz. Camiler ile ilgili tabi ki belediye olarak bizlere önemli görevler düşüyor. Yapılması gereken çalışmaları elbirliği, güç birliği ile yapmak, birbirimize destek olmak zorundayız.  Camilerimizi en temiz bir şekilde ibadete açık tutabilmemiz gerekmektedir. Bizler bu anlayış, düşünceyle, maneviyatla yapılanları takip etmekteyiz ve yapmaktayız. Camilerimizin en önemli bölümlerinden birisi de tuvaletleri. Ülkemizde nereye giderseniz gidin, bir vatandaş bir lavabo, tuvalet ihtiyacı olduğunda ilk cami arar. Vatandaşlar minareye bakarlar ve o bölgede bir tuvalet olduğunu düşünürler. Bunu bilerek şehrimize gelen misafirlerimize de en iyi hizmeti verebilmek için Ulu Camimizin tuvaletinden çalışmalara başladık” şeklinde konuştu.

Ulu Camiye modern, şehre, halka ve misafirlere yakışan bir tuvaletin yapımına başladıklarını hatırlatan Başdeğirmen, bu tuvaletin de 24 saat açık, belediyenin kontrolünde ve ücretsiz olarak hizmet vereceğini kaydetti. Ulu Cami ile başlayan çalışmaların, Mimar Sinan, Kavaklı ve İplikçi Camileri ile devam edeceğini kaydeden Başdeğirmen, “Tabi bunun yanında ibadet ettiğimiz yerlerin temiz olması lazım. Hocalarımız ve müezzinlerimiz bu konuda çok hassaslar. Bizlerde belediye olarak cami temizlikleri için bir ekip kurduk. Bu ekibimiz ring yaparak tüm camilerimizin sürekli olarak temizliğini de yapmaya başladı. Vatandaşlarımızın çok daha rahat bir şekilde ibadet etmelerini sağlayacağız. Bu vesileyle inşallah çok daha güzel, tertemiz camilerimizde Allah bizlere ibadet etmeyi nasip etsin. Haftanız hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

RAMAZAN BAYRAMI MESAJI22.05.2020
Otoparklar cuma günü saat 23.00 itibariye kapanacak21.05.2020
Camilerde temizlik ve dezenfekte çalışmaları yapılıyor21.05.2020
65 yaş üstü vatandaşa evde hizmet21.05.2020