Yapı denetim firmalarından Başkan Başdeğirmen’e tam destek mesajı

Isparta’da bulunan yapı denetim firmalarının temsilcileri, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Başdeğirmen, Belediyeciliğin en önemli birimlerinden birisinin imar, imarın da en önemli biriminin yapı denetim olduğuna vurgu yaparken, her zaman işbirliği, güç birliğine hazır olduklarını söyledi.

Yapı denetim firması temsilcilerinden Mehmet İzci, Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığa seçilmesinden dolayı memnun olduklarını söylerken, “Seçim sürecinde imarla ilgili yapmış olduğunuz açıklamalar bizlerde heyecan yarattı. Beraberce, elbirliği içerisinde çalışacağımıza inanıyoruz” dedi.

Isparta’ya vereceği katkılardan dolayı, Başkan Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür eden firma temsilcilerinden İbrahim Göçer de, “Yıllarca özlemle beklediğimiz istişare ortamını bugün itibariyle bize sağladığınız için teşekkür ediyoruz. Isparta’mızda inşaat sektörü açısından karşılıklı üzerimize düşen görevleri elbirliği ile daha iyi yerlere getireceğimize inanıyoruz. Bu konuda her zaman yanınızda ve destekçiniziz” şeklinde konuştu.

Yapı denetim firmalarının öneminden bahseden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, “Belediyeciliğin en önemli birimlerinden birisi imar, imarın da en önemli birimi yapı denetimdir.  Yapı denetim firmaları olarak, bizlerin daha sağlam, nitelikli ve güvenli binalarda yaşaması için büyük mücadeleler veriyorsunuz. Sizlerin yapmış olduğu çalışmalar olumsuzlukları önlemek. Depremde binalarımızın çok daha dayanıklı olabilmesi bizler için önemli. Belediye işbirliği içerisinde bu konulara çok önem veriyorsunuz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni bir çalışma içerisinde olduğunu ve şu anda yapılar için ruhsat verilmesinde sorunlar olduğuna değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yönetmeliklerde yapılacak yeni değişikliklerle, yürütmeyi durdurma kararıyla projelerin çıkmadığını aktardı. Başdeğirmen, “Bunların çıkmama sebebi imar çalışmalarındaki ve bakanlığın bina yapımındaki yeni çalışmalarıdır. Bunların hepsi insanlarımızın daha güvenli şekilde evlerinde oturabilmelerini sağlayan çalışmalardır. Bunlar geçiş zamanıdır. Yeni yönetmelikle çok daha güvenli, rahat şekilde yaşayacak binaların imalatı mümkün olacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kararı bizim için çok önemli. Bizler için yapılan çalışmalar. Bakanlığımız çok kısa süre içerisinde bunu sonuçlandıracak, bizde projelerimizi onaylayacağız ve sizlerle çok daha güzel işler yapacağız.

Birlik, beraberlik, istişare içerisinde projelerde hiçbir kişinin şahsi menfaatini gözetmeden, toplum menfaati dahilinde bu çalışmaları yapmak istiyoruz. En geç bir ay içerisinde projeleri sizlere vermek istiyoruz. Bu bizim için çok önemli. Bize gelen sorunlardan en önemlisi projelerin belediye imar müdürlüğü tarafından çok geç geri dönmesiydi. Vatandaşlarımız bundan çok muzdaripti. 8-10 ay gibi süre ile projelerin çıkmaması hem sizlerin iş yapmasını engelliyor, hem de esnafın bu inşaatlara malzeme satıp, işçilik, istihdam ve şehrimize vergi anlamında geri dönmesini geciktiriyordu. Bizler bu sıkıntıları yaşatmadan bir ay içerisinde projelerinizi bitirmek için çalışacağız. Projelerin belediyemize verildikten sonraki takipleri mesajla sizlere ulaşacak. Göreve gelmemizin üzerinden bir ay geçmesine karşın bu sistemimiz başladı. Projeler için sizlere mesajla ulaşıyoruz, projeyi takip anlamında size kolaylık sağlıyoruz. Birlik beraberlik içerisinde hep beraber kanunun gerektirdiği şekilde, imarda hiçbir zaman taviz olmaması gerektiği inancıyla çalışacağız. İşbirliğine, güç birliğine her zaman hazırız” şeklinde konuştu.

Seyahat firmalarından Başkan Başdeğirmen’e teşekkür20.05.2019 17:16:21
İmarda e-arşiv dönemi20.05.2019 17:14:59
Isparta Belediyesinden muhteşem 19 Mayıs Fener Alayı 20.05.2019 17:02:01
Milletvekili Gökgöz, Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti17.05.2019 17:10:02