Tarladan şehre yolculuğun adı Çünür Yenişehir

Bir tarla görünümündeyken, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın geçen döneminde konuta açılan ve ardından belediyenin tarla olarak aldığı 1200 dönümde uyguladığı çalışmalar sonrasında Isparta, yükselen yeni bir yerleşim yeri olan Çünür Yenişehir’e kavuştu.

Konuta açılması ve inşaatlar başlamadan önce alanda yol açma çalışmaları gerçekleştiren, ardından yol kodları için 40 bin kamyon dolgu malzemesi kullanan, altyapısını A’dan Z’ye bitiren Isparta Belediyesi son olarak yolların asfalt ve kilit parke ile kaplanması işlerinde de sona ulaşıyor. Isparta Belediyesi üst yapı kapsamında Çünür Yenişehir’de 600 bin metrekare asfalt, 70 bin metrekare kilit taşı döşemesi ile 40 km bordür ve kaldırım çalışması gerçekleştirirken, bu yatırımın bedeli ise 26 milyon lira olarak gerçekleşti. Çünür’de sürdürülen çalışmaları MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin ve belediye meclisi üyeleri ile birlikte yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yapılan bu çalışmaları ‘Tarladan, şehre yolculuk’ olarak tanımladı.

Çünür Yenişehir’in diş tırnak sıfırdan alınarak bitirildiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, asfalt ve yol kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi. İlk olarak asfalt çalışmasının gerçekleştirildiği bölgeye geçen ve burada incelemelerde bulunan Başkan Günaydın, mahallede asfaltın yanı sıra bir bölümünde de kilit parke döşemesi çalışması yapıldığını söyledi. Kilit taşının da çok sağlıklı bir netice verdiğini belirten Günaydın, kilit parke taşlarının belediyenin şirketi ISTEM tarafından üretildiğini ve bunun gece gündüz çalışılarak elde edildiğini belitti. Gerek Isparta Belediyesi, gerekse belediye şirketleri olarak nerede bir çalışma yapılıyorsa kalite ve kalıcılığın düşünüldüğünü aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Evlatlarımızı hatta torunlarımızı düşünüyoruz” dedi. Belediyenin en önemli özelliklerinden birisinin kalite olduğuna işaret eden Günaydın, yeni bir şehrin doğduğunu dile getirdi. Altyapı için 40 bin kamyon dolgu malzemesi kullanıldığını, asfalt ve kaldırımlarla son olarak harcanan rakamın 26 milyon lira olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, Çünür Yenişehir için ‘tarladan şehre bir yolculuk’ tanımında bulundu. Belediye başkanlığı döneminde ilk kez sıfırdan bir yerleşim yeri olarak 1200 dönümlük Çünür Yenişehir’in oluşturulduğunu hatırlatan Günaydın, aynı şekilde 1800 dönümlük bir alanda da şehir kurma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydetti. Günaydın, “Çünür’de elde ettiğimiz deneyimi yeni yerleşim yeri olacak alanda da uyguluyoruz. Yeni bir şehir daha geliyor. Altyapı çalışmalarında yarıya yaklaşıldı” ifadelerinde bulundu. Bir buçuk aylık bir çalışma ile üst yapının tamamlandığını belirten Günaydın, “Bir başka belediyenin bir dönemde bitiremeyeceği bir işi biz kısa sürede tamamladık” dedi.

Başkanın incelemelerine eşlik eden MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin de, gerek asfalt, gerek kaldırım ve yine yollara kilit parke taşı ile döşemesinin bir belediyenin 5 yıllık dönemde yapamayacağını kaydetti. Taştekin, “Biz buradaki çalışmaları başkanımızın önderliğinde çalışkan belediye personelimizle birlikte bir buçuk ay içerisinde tamamladık. Çünür Yenişehir Isparta’nın örnek mahallelerinden olmuştur. Allah bu hizmetleri yapan, emeği geçen başkanımız ve tüm çalışanlardan razı olsun. Isparta’ya, Yeni Çünür’ü hediye ettiler” görüşlerinde bulundu.

Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç de, umduklarından çok daha güzel bir çalışmanın yapıldığını söyleyerek, “Başkanımız sözünün eri olduğunu bir kez daha ispatladı” ifadesinde bulundu.

Çünür Yenişehir’de ikamet eden vatandaşlarda, gerek yeni mahallelerini, gerekse yeni otogar inşaatını her an takip ettiklerini dile getirerek, “Belediyemiz çok güzel hizmetler yapıyor. Başkanımızın gayretli çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Isparta’mız dışarıdan gelenlerin gözünde de bir numara olmuştur” dedi.

Başkan Günaydın ve beraberindekiler daha sonra mahallenin kilit parke taşı ile döşenen yollarını ve yapılan çalışmalarını yerinde inceledi. Günaydın, burada yaşayan site yönetimlerine ve ikamet eden sakinlere önemli bir çağrıda bulundu. Günaydın, kış ayı ile birlikte Çünür Yenişehir’de ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına başlanacağını duyururken, bu çalışmalara Çünür Yenişehir sakinlerinin de ikamet ettikleri konutlarının bahçelerinde uygulamalarını istedi. Günaydın, “Mahalle sakinlerimiz konutlarının bulunduğu sitelerin avlularının tamamını parke taşı veya beton ile kaplıyorlar. Sakinlerimiz bahçelerini ağaç, çiçek dikebilecek şekle getirsinler. Otopark alanlarıyla birlikte yeşil alanlarda oluştursunlar. Bunu ön planda tutsunlar. Belediye olarak şehrimizde bir milyon ağaç yetiştirdik. Bunu kaldırım üzerinde yaptık ve üstesinden geldik. Benim görevde bulunduğum sürece şehrimize ağaç dikilmeye devam edilecek. Buradan başta Çünür olmak üzere tüm şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza bahçelerini ağaçlandırmaları ve yeşillendirmeleri çağrısında bulunuyorum. Bir aya dikim sezonu başlıyor, bunu önemseyen tüm vatandaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

“Siyasetin kuru gevezeliğini değil, üretim yapmak istiyorum”15.02.2019 11:18:55
Günaydın: “Türkiye’de birinci olduk, hedefimiz Avrupa’nın en iyisi olmak”15.02.2019 11:16:23
Çocuk Restoranı ve Eğlence Merkezi açılıyor, çok yakında çocuk kreşi de hizmete sunuluyor15.02.2019 10:57:25
Mehmet Tönge’de vatandaşların yüzü gülüyor13.02.2019 15:17:49