ERGENEKON TÜRK MİLLETİNİN ÖZÜ VE KİMLİĞİDİR

Isparta Belediyesi tarafından Gökçay Kavşağına inşa edilen Etnografya Müzesinin devamında yer alan Ergenekon Müzesinin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yine bir yandan da müze içerisinde yer alacak objelerin yapımı da son hızıyla sürüyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, müzede yer alacak olan Tanrı Dağından Türklerin dünyaya çıkışını anlatan 3 metre yüksekliğinde ve 10 metre uzunluğunda toplam 30 metrekarelik Ergenekon Destanının kilden yapılmış derin kabartma tablosunu inceledi.

‘Isparta kültür ve müzeler şehri olacak diye bir hedef seçmiştik’ diyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu müzelerden birisinin de yapım çalışmaları devam eden Ergenekon Müzesi olduğunu söyledi. Başkan Günaydın, Ergenekon Destanının kilden yapılmış derin kabartma tablosunu incelemesinin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bu müzeyi kurmamızın sebebi belli, 15 Temmuz’da ortaya çıktı. Ergenekon Operasyonu adı altında Türk Milletinin destanını ve Türk Milletini yıkma hedefi seçilmiştir. Çocuklarımıza, neslimize, geleceğimize bu destanımızı aktaracağız. Ergenekon Türk Milletinin özü ve kimliğidir. O hadiseden sonra da belediye olarak büyük bir müze yapma olayına girdik, 400 metre uzunluğunda bir müze. Yaptığımız bu çalışmalar müzemizin içerisine yerleşecek. İnşaatın temeli atılmadan biz bu objeleri yapmaya başlamıştık. Ergenekon Müzemizin Türkiye’nin en önemli müzelerinden birisi olmasını arzu ederek çalışıyoruz. Kültürel olarak da Türk Milletinin, Türk devletlerinin ve nerede bir Türk varsa onu ilgilendirecek tarzda bir müze kuruyoruz. Çocuklarımıza neslimizi, aslımızı kökümüzden göstermek istiyoruz. Milattan önce ve sonrasında Türklük aleminin olaylarını ortaya koyuyoruz. 14 aydan bu yana çalışıyoruz. Projeleri bitti, objeleri yapılıyor. Büyük heykeller yapılıyor. Isparta ve Afyonkarahisar’da dört atölye kullanıyoruz. Dede Korkut Müzesinin de hazırlıklarını yapıyoruz. Bu müzenin de ihalesini yapıyoruz. Dede Korkut’un hikayelerini de işliyoruz. Atamızı ele alıyoruz. Aslımızı ve neslimizi ortaya atan müzeler şehri yapıyoruz.  Başka düşüncelerimiz de var. Bunlar arasında büyük bir hilal ve teleferik projelerimiz bulunuyor. Bunların içinde kültür var. Kültür bilgi, tarih dolgunluğu var. Bu çalışmalar bittiğinde Türk Milletinin aslını, tarihini, geçmişini bugüne getirecek tarzda Türk özünü kahramanlığını getiriyoruz. Geçmişi geleceğe bağlamış oluyoruz. İslamiyet’in büyüklüğünü, İslamiyet’le beraber hilalin Türk Milletinde ne kadar önemli olduğunu ve İslam deryasının kütüphanesinin ne olabileceğini gösterecek bir projemiz daha var. Bunun da eskiz çalışmaları bitti. İnşallah o da Isparta’nın en büyük dağından birisine yerleşecek bunun adı da teleferik projesidir. Teleferiğe binip, dağın tepesine çıkıp, et yenilen bir yer olmayacak. Orası yine Türkiye Cumhuriyetini ve İslam alemini temsil edecek bir proje. Bu da olduğunda Isparta’mız Türkiye’yi, Türk dünyasını temsil edecek bir yer olacak. Bu temsiliyetlerden yine bir tanesi de Ergenekon destanımız. Bunlar milli şuur ve kültürümüzü her şeyimizi ortaya atan bilgi ve bilimle çalışılan bir olay. İnşallah bunlar Isparta’mıza, Türkiye’mize, dünya Türklüğüne hayırlar uğurlar getirsin diliyorum. Bu çalışmalar bittiğinde Isparta’ya büyük bir turizm akımı olacak. Şehrimizde 11-15 Mayıs tarihleri arasında Gül Fuarı da yapıyoruz. Festival bunun eklentisi. Allah’ın vermiş olduğu bir gülü ekonomik olarak da Isparta’nın kalkınmasında daha fazla kullanılmasını istiyoruz.  Biri on, yirmi yapan bir kalkınma modeli arkasından gelecek. Isparta’mızın, köylerimizin tarımsal olarak çalışmalarına yön verecek. Isparta 204 köyüyle beraber süratle önümüzdeki dönemde kalkınma işi başlayacaktır. Turizm, geziyle değil Isparta ekonomisiyle de kalkınacaktır. Tüm perspektif hale getirilmiş bütün eklentileriyle bütünler hale getirilmiş projelerdir. Bu projeleri Isparta’mız birer birer kazanıyor. Şimdiden Türk Milletinin heyecanı, turizmi, yaşantısı, özü, kimliği, kahramanlığı, ne kadar büyük bir millet olduğumuzu, kökten gelen bir millet olduğumuzu dünyanın en eski, çalışkan devlet kuran millet olduğunu ortaya koyacağız. Bunlar Isparta’da olacak ve şehir dünyaya hizmet verecek. Bu çalışmaların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum”

Haydi çocuklar Yarıyıl Karne Şenliğine 22.01.2019 14:36:31
İnşallah yine beraber çalışırız21.01.2019 17:16:25
Desteğimiz bundan sonra da devam edecek21.01.2019 17:15:24
Öğrenciler bayram havası yaşadı21.01.2019 17:14:30
“Başkanımızın, Atatürk’ün milli ekonomi modelini Isparta’ya uygulaması büyük bir gurur”20.01.2019 12:12:21
Mücadele ve moral çok önemli20.01.2019 12:10:54
“Bu madenler Isparta’nın geleceğidir”19.01.2019 13:43:30
“Eğitime verdiğiniz desteği biliyoruz”19.01.2019 13:42:17
Esnafa yüzde 25 ile 75 arasında vergi indirimi19.01.2019 13:41:01
Binlerce öğrenci Başkan amcasıyla kucaklaştı19.01.2019 13:35:05