ISPARTA BELEDİYESİNDEN 'AFRİN OPERASYONU' İÇİN SONSUZ TÜRK BAYRAĞI KAMPANYASI

Isparta Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında, TSK, Mehmetçik ve vatandaşlara moral olması amacıyla her ev, işyeri ve sokağa Türk Bayrağı asma kampanyası başlattı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Türk Milleti sabırlı bir millettir. Türk Milleti'nin sabrı taşıp, ayağa kalktığı zaman inanın bu milleti kimse durduramaz” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın kampanyanın tüm Türkiye'ye yayılması gerektiğini söyledi.  Günaydın, "Bu bayrak asmalar bir nebze de bayram havasıdır, PKK'nın yok oluşu ve bitişi anlamını taşımaktadır" derken, tüm cadde ve sokakları Türk Bayrağı ile donattırdı. Yapılan bu çalışma ile Mehmetçiğe moral verilmesi gerektiğini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, tüm vatandaşlara Isparta'dan başlayarak ev, işyeri ve sokaklarına Türk Bayrağı asma çağrısında bulundu.

Türkiye'nin son dönemde Fırat Kalkanı Harekâtından sonra düzenlediği en büyük operasyonlardan birini yürüttüğünü ve uzun yıllardır ülkenin başına musallat olan PKK ve PYD ile diğer terör unsurlarından kurtulmak adına Zeytin Dalı Harekatı ve Afrin Operasyonunun önemine işaret eden Belediye Başkanı Günaydın, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Günaydın yaptığı açıklamada, "Şu anda Afrin olayı çok ciddi boyutta yol almakta. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz (TSK), ordumuz ve Isparta halkımıza bir moral desteği düşüncesiyle bayrak kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Başta Isparta Belediyemiz olmak üzere, şu anda bütün caddelerimize bayrak asılmakta. Isparta’mız kırmızı beyaz haline gelmekte. Biz bu kampanyayı Isparta halkımızla birlikte yürütmek istiyoruz. Isparta halkı da evlerine, işyerlerine ve sokaklarına bayrak asmaya başlamıştır. Halkımız da bu kampanyamıza iştirak etmektedir. Halkımıza bu iştiraklerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kahraman Türk askerine moral vermek amacıyla bu kampanyayı devam ettirdiklerini ifade eden Başkan Günaydın, "Isparta ile şu andan itibaren bütün Türkiye'de bayrak asılması gerekiyor. Bayrak, bizim kanımız, canımız, her şeyimiz. Zaten biz ne yaparsak, vatan ve bayrak için yapıyoruz. Öyleyse şu anda mesele, vatan meselesi ise; canımız, kanımız olan bu bayraklar asılmalı ve dalgalar halinde esmelidir. İnşallah bu kampanyamız her bakımdan Isparta’mız, memleketimiz ve milletimize hayırlı olsun” dedi.

Türk Bayrağı olmayan vatandaşların da Isparta Belediyesinden istediği kadar bayrak alabileceğini söyleyen Başkan Günaydın, "Bu, özellikle zaferi tam manasıyla; PKK - PYD ve düşman maşaları ile kökleri bitinceye kadar bayraklarımızı asmaya devam etmemiz gerekir. Sadece bu operasyonda (Afrin) değil, güneyimizde de (Münbiç) bir tehlike var. Suriye'nin uzun 800 kilometrelik güneyimizdeki bütün terörün temizlenmesini istiyorum. İnşallah, bu Afrin operasyonundan sonra orasının da temizlenmesini arzu ediyorum ve inşallah olacağına da inanıyorum. Bunlar olduktan sonra artık Türk Milletinin kendi göbeğini kendisinin kestiğini bütün dünya görecek. Bununla birlikte Türk Milleti'nin dünya üzerindeki milletler arasındaki itibarının da çok yüksek olacağına kesinlikle inanıyorum. O açıdan bu savaşın, memleketimize ve milletimize büyük çapta hayır ve başarı getireceğine inanıyorum. Onun için bu PKK'nın sonuna kadar gidilecek. Bunun süslemeli isimleri de var. Bunların ana kökü PKK'dır. PYD vs gibi isimlemeler var ama bunlar kandırmaca, ilave ve yutturmaca isimler. Ama bunun her şeyi PKK, biz biliyoruz. Türk Milleti sabırlı bir millettir. Sabır, sabır, sabır. Türk Milleti'nin sabrı taşıp, ayağa kalktığı zaman inanın bu milleti kimse durduramaz. İnanın bu bayrak asmalar bir nebze de bayram havasıdır. PKK'nın yok oluşu ve bitişi anlamını taşımaktadır. Onun için önemsiyorum, önemli buluyorum. Ben, mutlaka tüm halkımızın bu konuya önemle riayet etmelerini arzu ediyorum" görüşlerinde bulundu.

Afrin Operasyonu ve Zeytin Dalı Harekatı'na katılan tüm askerlere başarı dileklerini ileten Günaydın, "Ben askerlerimize en derin sevgilerimi sunarken, onların bu harekatta burunları bile kanamadan büyük zafere ulaşmalarını diliyorum. Ordumuzun tamamına dua ediyorum. Bu güzel ve cesaretli askerlerimize başarılar ve zaferler diliyorum" dedi.

Birlik beraberlik içinde olalım, devletimizi, milletimizi destekleyelim14.08.2018 14:52:06
Yaşanabilir şehir unvanını karakaşımıza, kara gözümüze vermiyorlar14.08.2018 14:48:50
Karşılıklı sevgi ve dostluk oluştu13.08.2018 13:15:47
Mutlu yaşamak için çalışmaktan kaçmamak lazım13.08.2018 13:13:37