‘HALKIMIZA GÜZEL HİZMET SEVDASIYLA ÇALIŞIYORUZ’

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünce mahallelerde gerçekleştirilen sokak bazlı altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları devam ediyor. Isparta Belediyesi son olarak Doğancı Mahallesinde başlattığı altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarında sona yaklaşırken yine Keçeci Mahallesindeki altyapı çalışmaları devam ediyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Doğancı Mahallesinde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Günaydın’ın incelemelerine Doğancı Muhtarı Melek Ağlasunlu ve Keçeci Muhtarı Gökhan Büyükleblebi de eşlik etti. Başkan Günaydın, Doğancı’nın eski bir yerleşim yeri olduğunu söyleyerek, “Bu mahallemizde adeta iğne ile kuyu kazar gibi çalışıyoruz” dedi. Doğancı Mahallesinde bin yüz metelik içme suyu, Keçeci Mahallesinde de 800 metrelik içme suyu hatlarının döşendiğini kaydeden Başkan Günaydın, çalışmaların hızlı ve kaliteli bir şekilde devam ettirildiğini aktardı. Pazartesi gününden itibaren asfalt çalışmalarına başlanacağını duyuran Günaydın, hava durumlarının elvermesi halinde de Yenice Mahallesine de başlanabileceğini dile getirirken, bahar ayında da yine çalışmaların Mehmet Tönge Mahallesinden devam ettirileceğini belitti. Şehrin eski olarak bilinen bu mahallelere hizmetin kendilerine nasip olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu çalışmaların maddi bir boyutunun bulunduğunu ancak bunları da rahatlıkla aştıktıklarını anlattı. Doğancı Mahallesinde 177 evin bağlantılarının yenilendiğini kaydeden Başkan Günaydın, kanalizasyon hatlarının da tamamen elden geçirildiğini dile getirdi.

‘Halkımıza güzel hizmet sevdasıyla çalışıyoruz’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, TEDAŞ, doğalgaz ve diğer kurumların kendilerine yetişemediklerini ve bundan dolayı da yeni asfaltlara zarar verdiklerini söyledi. Günaydın, “Cumartesi-Pazar demeden çalışıyoruz. Atatürk, ‘Türk Milleti çalışkandır’ diyor. Ama son zamanlarda Isparta’da kamu kurum ve kuruluşları bizim arkamızda kaldılar. TEDAŞ, doğalgaz ve diğer kurumlar olsun altyapıda bize yetişemiyorlar. Biz Isparta’yı bitirdik, TEDAŞ daha uyuyor. Daha halen hantal demir direkler, kaldırılmadı. Geçenlerde çevre yolunda bir hattı bizim yolumuzu kazarak yaptılar. Ben bütün Isparta’yı bitirdim sayılır, şimdi her yeri mi yaracaksınız? Bu Türk milletinin parasını çarçur mu edeceksiniz. Neden bizim çalışma hızımıza uymuyorsunuz. Yok para yokmuş, yatırım yokmuş. Maalesef çok sitemkar konuşuyorum. Atatürk’ün ‘Türk Milleti çalışkandır’ sözünden bahsetmiştim. Kamu kuruluşlarında bu konuyla ilgili hiç bir tavır yok. Bu söze uyan kuruluş Isparta Belediyesidir. Çalışın, yapın şu işleri, neden bizim asflatlarımızı yaracaksınız. Doğancı Mahallesinden bir kez daha sesleniyorum, bakın her yer kazıldı, gün sayılmıyor, geceleri de çalışılıyor. Siz niçin çalışmıyorsunuz. Bu memleket çalışmakla, okumakla, beceri, fen, ilim, doğrulukla, dürüstlükle kalkınır. Isparta iki yıldır üst üste yaşanabilir şehirler arasında birincilik alıyor. Demek ki bir şeyler var. Siz neredesiniz. Niye çalışmıyorsunuz. Onun için çalış, övün, güven diyorum” şeklinde konuştu.

Doğancı Mahallesi Muhtarı Melek Ağlasunlu da, “Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ekiplerimize yardımcı olduk. Tek tek evleri dolaştık, üç ayak diye tabir edeyim. Belediye, vatandaş ve muhtar olarak da ben kapı kapı dolaştık. Bu hizmeti layıkıyla aldık. Bunu gururla da söylüyorum. Doğancı Mahallesi bugüne kadar almamış olduğu bir hizmeti aldı. İçme suyu, kanalizasyon, yağmur sularımız çok güzel oldu. Başkanımıza, yardımcılarına, müdürlerimize ve tüm çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim kahrımızı çektiler, haklarını helal etsinler. Bu hizmet baya bir gidecek. Bir daha böylesi bir hizmet ne zaman gelir bilmiyorum ama yapılan bu hizmet baya bir sürer. İlgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi ise, “Mahallemizde de dört sokakta altyapı çalışmaları başlatıldı, çalışmalar aynı anda devam etmekte. Belediyemizin, şehrimizin tüm mahallelerinde bir çalışması var. Bizim mahallemize de sıra gelmesinden memnunuz. Bu işin güzel bir tarafı da şu, belediyemiz bu çalışmayı yaparken çok hızlı bir şekilde yapıyor, vatandaşımız mağduriyetleri, sorunları daha az sürüyor. Çalışmalar çok hızlı bir şekilde yapılıyor. Şahsım ve mahalle sakinlerim adına burada emeği geçen başta başkanımız ve tüm personele teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Herkesin heyecan duyacağı bir müze olacak12.11.2018 10:56:47
Güzel günlerinizin devamını diliyorum12.11.2018 10:55:51
Emsalsiz, benzersiz, kaliteli eserler yapıyoruz12.11.2018 09:49:52
Hat yenileme çalışması yapılıyor12.11.2018 09:48:32