ISPARTA TABELALAR DEĞİL, GÜL ŞEHRİ OLACAK

Isparta Belediyesi şehrin dört bir yanında gül dikim çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu dikim sezonu ile birlikte 750 bin adet gülfidanının toprakla buluşturulmuş olacağını söylerken, gelecek yılla birlikte hedeflenen bir milyon adet güle ulaşılacağını kaydetti. Bu yılda 100 bin adet sarmaşık gülün kamu kurum ve kuruluşları ile şehirdeki site ve diğer apartman bahçe duvarlarına dikileceğini belirten Günaydın, bu konuda görevlilerden ve vatandaşlardan yardımcı olmalarını istedi. Günaydın ayrıca şehrin tabelalar şehri haline geldiğini ve bunlarında kaldırılacağını aktararak, “Isparta tabelalar şehri olmayacak. Gül bizim için büyük bir proje, ancak yerli yersiz tabelalar dikilmiş, bunlar kaldırılacak. Isparta tabelalar değil, gül ve gülistan bir şehirdir. Bu gül dikimleri mayıs ayında düzenleyeceğimiz Gül Fuarı ve Festivalinin de hazırlığını teşkil ediyor. Dünyada, Isparta tek gülkenti olacaktır. Isparta açık hava gül müzesine dönecektir” derken, yine bugüne kadar şehre dikilen bir milyon adet ağaçla yetinmediklerini bu konuda da çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce şehrin her bir noktasında gül dikimi başta olmak üzere ağaç dikim çalışmaları devam ediyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, gül dikim çalışmaları ve diğer yatırımlarla ilgili olarak başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Başkanlık makamında gerçekleşen toplantı sonrasında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın değerlendirmelerde bulundu.

Isparta’da bir milyon gül dikiminin hedeflendiğini, geçen yıl 260 bin adet gülfidanının toprakla buluşturulduğunu, içinde bulunduğumuz dikim mevsiminde de 500 bin adet daha gül dikimi yapılacağını söyleyen Başkan Günaydın, önümüzdeki sezonda da dikilecek güllerle hedeflenen bir milyon adede ulaşılacağını kaydetti.  ‘Isparta’nın her yeri gül açık hava müzesine dönüşecek’ diyen Başkan Günaydın, 100 bin adet sarmaşık, 7 veren gülün resmi kurumların, konutların, sitelerin ve belediyenin uygun gördüğü yerlere dikileceğini aktarırken, “Apartman yöneticilerimizden de bunların bakım ve sulamalarında yardımcı olmalarını bekliyorum” dedi.

Isparta’da gül dikiminin aralıksız olarak devam edeceğini dile getiren Günaydın, “Daha önceden Isparta kupkuruydu. Sidre tepesinden şehre bakıldığında yeşillik görünmüyor, sadece mezarlıklarımızda yeşillik göze çarpıyordu. Bunun üzerine şehrimize bir milyon adet ağaç dikimi gerçekleştirdik ve bu dikim çalışmaları da bir yandan devam ediyor. Yeşil Isparta ismi ortadan kalkmıştı, o ismi tekrar geri kazandırdık. Şimdi sıra güle gelmiştir. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzden gelen ekiplerimize vatandaşlarımızın ve herkesin yardımcı olmasını istiyorum. Yer gök gül, gülistan şehri Isparta olacak. Şehrimizde kişi başına 5 ağaç düşüyor, yine kişi başına 5,5 gül düşecek” şeklinde konuştu.

‘Gül bizim için büyük proje’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu projenin hayata geçirilmesi için büyük uğraş verildiğini ve duvarların cephelerine yerli yersiz reklam tabelalarının konduğunu bunlarında da kaldırılacağını aktardı. Başkan Günaydın, “Isparta tabelalar şehri olmayacak. Isparta’nın her bir yeri gül olacak. Isparta tabelalar değil, gül ve gülistan şehridir. Bu tabelaların hepsi kaldırılacak. Mayıs ayında gül fuarı ve festivali düzenleyeceğiz. Bu fuar ve festivale yurt dışından yüzlerce davetli gelecek. Bu gül dikimi çalışmaları da bu fuarın ve festivalin bir projesidir. Isparta için büyük bir proje olduğu görülecektir. Her şeyin üzerinde projedir. Biz proje uyguluyoruz. Sarmaşık güller de dikiyoruz. Gülkenti Isparta, dünyada tek olacaktır. Tek fuar düzenlenen kent Isparta olacak. Fuarın ve festivalin düzenlenebilmesi için fiziki olarak Gökkubbe hazırdır. 15 sene önce bunun önemine dikkat çekmiştim. Önemli olan Isparta’dır. Gül dikim çalışmaları kapsamında resmi kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın yardımcı olmalarını istiyorum. Güller diyarı Isparta’mıza bu çalışmaların şimdiden hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” görüşlerinde bulundu.

“Isparta’yı ilgi çeken bir kent yapmak amacındayız”15.10.2018 09:43:52
“Hastalığın genetik yatkınlığını görmek mümkün”15.10.2018 09:42:46
SDÜ İnşaat Mühendisliği öğrencileri yeni otogar inşaatını inceledi12.10.2018 16:57:49
Çünür Yenişehir Isparta’mıza hayırlı olsun12.10.2018 13:28:01