YENİ NESİLLERİN GÖRMESİ TANIMASI ADINA ÇOK GÜZEL

YENİ NESİLLERİN GÖRMESİ TANIMASI ADINA ÇOK GÜZEL

Isparta Belediyesi ISMEK Birimi ile Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi tarafından Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezindeki ‘Cumhuriyet Kadınlarımızın Geçmişten Günümüze El İşi, El İzi Sergisi’ tüm hızıyla devam ediyor. Sergiye Isparta’dan olduğu gibi değişik illerden de ziyaretçiler gelmeye devam ediyor. İpek iplikle, ipek kumaş üzerine gerçekleştirilen el işleri ile yine ahşap tablolar başta olmak üzere çok sayıda eserin yer aldığı sergi 7’den 70’e herkesin büyük beğenisini kazandı. Fuar alanını dolaşan ziyaretçiler gerek Gökkubbe’nin fiziki yapısına gerekse devam eden sergide yer alan eserler karşısında hayranlıklarını gizleyemiyor.

Serginin ziyaretçileri arasında yer alan ve Antalya’dan bu sergiyi ziyaret eden Soner Laçin ve eşi Gülseren Laçin, eserler karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Soner Laçin, “Ağaç işleri çok güzel, arkadaşlar büyük emek vermişler. Kendileriyle görüştük, bilgi aldık. Kısmet olursa atölyeye de gideceğim. Sandıklar ayrı bir işçilik, sehpalar, tablolar kısaca hepsi çok güzel. Ağaçların bir bütün olarak işlenmesi büyük ilgimizi çekti. Guernica tablosu çok hoşuma gitti. Onu çalışması gerçekten çok zordur. Kaplumbağa Terbiyecisi değişik bir çalışma. Kapılar ayrı bir güzel. Herkesin emeğine sağlık” dedi.

Emeğe büyük bir saygı duyduğunu dile getiren Gülseren Laçin de, “Bütün eserler birbirinden güzel. Emek verildikten sonra ve bir şeyi beğendikten sonra onun pazarlığını yapmam. Uygunsa almaya çalışırım, çok güzel çalışmalar olmuş, kadınlarımızın ellerine sağlık. İzlerken tüylerim diken diken oldu. Kadınlarımızın çalışmalarını çok takdir ettim. Erkeklerimizin de el işçiliği muhteşem olmuş. Ahşap tablolar çok güzel. Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir sergiyi Isparta halkına kazandırdığı için. Bizde dışarıdan haberini aldık sergiyi gezdik. Bir defa daha doya doya sergiyi gezmeye çalışacağım” görüşlerinde bulundu.

Yine Güzel Sanatlar Fakültesinde Öğretim Üyesi Nevin Güven de böylesi büyük bir alanın Isparta’da olmasının çok güzel olduğuna değindi. Güven, “Hatta burada bir sanat fuarı olabilir mi düşüncesi oluştu. Birçok büyükşehirde sanat fuarları yapılıyor. El işleri gayet güzel, büyük bir emek harcanmış. Herkesin emeğine yüreğine sağlık diyorum” derken, Guernica tablosunu da yakından inceledi. Güven, “Böyle bir rölyef etkisinde üç boyutlu hale getirerek düzlemi, üstelik müthiş bir de işçiliği var. Gerçekten çok etkili olmuş. Çok harika işler. İşçilik anlamında çok güzel, bir sanatçının resminin başka bir malzemeyle buraya aktarılması da başka bir düşünceyi getirmiş. Çok güzel olmuş” ifadelerinde bulundu.

Gökkubbe’nin görkemli bir yapı olduğunu ifade eden Bahri Bilici de, “Burada sergilenen tüm eserler el emeği göz nuru. Annelerimizin, ablalarımızın yaptığı çok güzel eserler var. Muhteşem eserler var, bunları ilgiyle izledik. Eski klasik eserlerimiz, geçmişten günümüze bağ kuran, köprü olmuş eserleri gördük. Oymacılık üzerine yapılan eserler de muhteşem. Geçmişimizi kültürümüzü yansıtan bu eserlerin sergilenmesi, yeni nesillerin görmesi tanıması adına çok güzel olmuş. Bu konuda başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara şükranlarımızı sunarız. İnşallah bunların devamı gelir” görüşlerinde bulundu.

DAVRAZ’IN 60 SOKAĞINDA ÇALIŞMA BAŞLATILDI18.04.2018 15:38:29
ISPARTA HEYETİ, MHP LİDERİ BAHÇELİ’NİN TARİHİ GURUP TOPLANTISINA ŞAHİTLİK ETTİ18.04.2018 15:36:09
DOKUZ KOLDAN ÇALIŞIYORUZ17.04.2018 15:41:58
ARKADAŞLARIMIN ÇALIŞMA PERFORMANSI VE GAYRETLERİNE GÜVENİYORUM17.04.2018 15:36:10